Telefoonnummer

+ 316 18395513

Email

info@anneybema.com

Lichaamstaal hoofdpijn

Lichaamstaal.. Hoor jij wat je lijf zegt?

En zo ja, luister je naar haar gefluister? Of reageer je pas bij luid geschreeuw? Of… negeer jij het, alsof het er niet is?

Hoge stresslevels en druk zijn, gaan vaak gepaard met hoofdpijn of erger migraine. Als jij gewend bent om alsmaar door te gaan tot je hoofd letterlijk te vol zit, dan zoekt het een manier om te ontladen. Een vrij letterlijk ontploffen. Hoofdpijn is een manier om je aandacht op te eisen en vraagt je te stoppen met waar je mee bezig bent. Want dat zegt je lichaam, dat is je lichaamstaal.
En ja, dan kun je dat onderdrukken met een pijnstiller en het negeren.. Maar helaas lost dat het probleem in de kern vaak niet op. Veelal komt de pijn op een ander moment of op een andere plek in volle hevigheid terug. Je lichaam eist je aandacht hoe dan ook op.

Ik geloof dat er altijd een onderliggende oorzaak van pijn is. Dus waar ik altijd benieuwd naar ben bij mijn klanten is; waarom heb je hier NU last van? Wat ging er vooraf? En wat is het verhaal dat je pijn je vertelt?

Ik nodig je uit om de aandacht naar binnen te brengen en in gesprek te gaan met je lijf. Stel vragen. Waarom ervaar ik deze pijn? Wat maakt dat mijn hoofd op ontploffen staat? Of waar loopt mijn hoofd van over? Wat vertelt het mij?
En heb ook aandacht voor hoe je met jezelf praat. Is dat aandachtig, vriendelijk en empathisch of kat je jezelf af, heb je weerstand tegen je pijn en moet het zo snel mogelijk weg?
Allemaal vragen, die je naar de diepere oorzaak van je klacht kunnen leiden. Want hoofdpijn heb je niet zomaar.

En soms lukt het je niet om enkel met vragen helderheid te krijgen. Loop je vast in je eigen afleidingsmanoeuvres en kun je hierbij wat hulp gebruiken. Dan reis ik graag samen met jou naar de pijnplek toe. Zodat jij kan ont-dekken welk verhaal er verteld mag worden. Want veelal verdwijnen je klachten, zodra de verhalen helder en verteld zijn. Verhalen ja, want soms is het er niet 1, maar zijn het er meer. Iedere keer op een diepere laag. En zo kijk ik iedere keer weer met meer verwondering naar het menselijk lichaam.. Dat je alles vertelt met haar lichaamstaal, als jij maar de tijd neemt om te luisteren!

Wil jij beter leren luisteren naar jouw lichaamstaal? Ontdek hier wat ik voor je kan doen met coaching, reiki en massage.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *