Telefoonnummer

+ 316 18395513

Email

info@anneybema.com

Winter en bezinning

Winter en water. Het Chinese water element maakt de cirkel rond. Het gaat over bezinnen, verstillen en naar binnen keren. Maak jij tijd om echt even stil te zijn? Een minuut? Een kwartier? Een uur? Een dag? Een week? Wat leeft er in jouw stilte? Kun jij je eigen stem horen? Als een innerlijk kompas of bron die je richting geeft? Krijg je helderheid over wat jij wilt?
Of duik je in de afleiding van werk, sociale media, netflix en feestjes? En ben je (onbewust) bang om geconfronteerd te worden met wat er zich in jouw diepte afspeelt?

Angst

Het water element is verbonden aan de emotie angst. En angst uit zich in vele vormen. Van onrust, stress en controle willen houden tot oordelen, jaloezie en onzekerheid. Hierin spelen (voorouderlijke) overlevingspatronen vaak een rol. En niet voor niks gaan we er extra naar de wc als we angst ervaren. Het water element gaat ook over je nieren en blaas. Maar ook over merg, botten en je haar. Wie kent de bad hairday niet?

Levenskracht

In je nieren schuilt je levenskracht, wilskracht en aanpassingsvermogen. Want de keerzijde van angst is liefde. Daar waar liefde is kan angst niet bestaan. En vanuit liefde is er een diep oervertrouwen. Herken jij dat?

Schrijf eens op;

  1. Waarin ervaar jij oervertrouwen?
  2. Waar ben jij nog bang voor? Is er iets in je leven dat hierdoor niet goed stroomt? Ben je bereid je angst los te laten? Zo ja, open je hart voor je angst en omhul het met zachtheid en liefde.

En zoals de natuur zich in stilte opmaakt voor een nieuwe cyclus van groei en bloei, nodigt ze jou uit dit ook te doen. De stilte opzoeken kan onder een dekentje op de bank. In een warm bad. Tijdens een wandeling in de natuur. In een hutje op de hei. Op je meditatiekussen. Of op mijn behandeltafel.

Zoek jij de stilte op? En wat hoor je in jezelf als je luistert?

Aanbevolen artikelen