Telefoonnummer

+ 316 18395513

Email

info@anneybema.com

Lieve mam,

Op oudejaarsdag voerde ik je in gedachten een gesprek met je. En het leek me mooi om dat te delen. Maar chaotisch als ik soms ben, kwam het niet op de juiste plek terecht. Dus hier is hij dan alsnog, speciaal voor jou in de vorm van een brief. Want, wat een jaar heb je alweer gemist..

Oudejaarsdag is de dag van het traditionele oliebollen bakken. Iets wat jij al deed zolang ik mij herinner, zeker 25 jaar. In mijn pyjama trippelde ik om half 8 ’s morgens de trap af om te kijken of je al begonnen was. Jij startte vroeg, want je wilde rond koffietijd weer klaar zijn. En ik stond er jaar in jaar uit met m’n neus bovenop te kijken. Na een ochtend in de garage rook alles naar oliebol en moest ik m’n haar een paar keer wassen om die lucht er uit te krijgen. Op de laatste dag van het jaar keken we ook altijd even terug. Ik deelde het met je, als een afsluiting van het jaar. Dus dat doe ik nu ook. Het jaar 2022 was mijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer. En hierbij voel ik trots en dankbaarheid, mam.

Want 2022 het was het jaar waarin ik:
– Finally het lef had met mijn vaste baan te stoppen. En volledig als zelfstandige aan de slag ging. Niks “ik heb ’t nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Het is echt een vak apart. Maar hey, don’t stop, never give up! Hold your head high and reach the top.
– Mij als reiki therapeut mocht ontwikkelen en veel nieuwe dingen leerde die me holistisch deden kijken. De Chinese zienswijze gaf me inzichten waardoor ik nog meer van mensen, klachten en hun samenhang ben gaan begrijpen. En de eeuwenoude magie van kruiden en van aanraking met reiki, chakra balancing, helende reizen en energetische massage blijven mij verbazen. Wauw!
– Vertrouwen verkoos te laten groeien boven onzekerheid. Vertrouwen in mijzelf, in mijn proces en mijn praktijk. Gewoon doen, ervaren. Dat heet leven. Ik denk dat jij dat vertrouwen ook had in mij, mam. Maar ik moest het in mezelf ont-dekken, om het vanuit mijn kern te voelen.
– Vrijheid mocht ervaren. Vrijheid in mezelf en in het maken van eigen, authentieke keuzes. En ik hoor je applaus.. “Goed zo, lieverd! Ga zo door..”
– Waarin ik nog meer laagjes van mijzelf ont-dekte. Mijn angst voor mijn licht, mijn zichtbaarheid en echt gaan staan. Mijn valkuilen alles alleen en zelf te willen doen. Die komen jou denk ik ook wel bekend voor.. En daar doorheen bewegen bracht mij steeds meer bij mijn potentie, bij mijn inner power. Wat een kracht zit daar! En ik voel me gesteund door jou en door mijn, onze, vrouwelijke lijn, bij de keuzes die ik maak. Bij de dingen die in de wereld zet vanuit mijn hart. Zoals mijn 1;1 sessies en mijn vrouwencirkels. En er gaat nog meer komen, dat voel ik gewoon.

Dankbaar ben ik voor zowel mijn highs als mijn lows, mam. Want het liet me beide weer groeien als mens op deze wereld tijdens mijn ont-dekkingsreis. Een reis waarvan ik geloof dat deze mijn leven lang doorgaat.

Dankbaar ben ik ook voor iedereen die het aandurfde om bij mij binnen te stappen. Op zoek naar een nieuw pad, omdat de bekende weg ze uitput en onrust, stress, angst of pijn geeft. De processen waarin ik heb mogen meelopen waren intens mam, maar altijd helend. Zo krachtig is energiewerk.

Ik hoop dat ik in 2023 nog meer mensen mag begeleiden naar rust, ontspanning en groei als mens. Dat doe ik met mijn liefdevolle aanraking, een tikkeltje nuchterheid (Friese roots) en een snufje magie. En jij, jij bent daar altijd een beetje bij mam, verweven en stralend door mij heen. Als een zachte aanmoedigende stem, die zegt: ga maar.. Shine bright! Like you’re supposed to. Dank je wel daarvoor.
En dat is dus wat ik ga doen in 2023. Manifest and Shine it is! ❤

Met liefde en warme knuffels,
Anne

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *