Telefoonnummer

+ 316 18395513

Email

info@anneybema.com

Aarde – De kracht van voelen

Sta jij wel eens bewust stil? En voel je dan ook contact met de grond onder je voeten? Voel je hoe de aarde je draagt? Sta je stil bij de voeding die ze geeft?
In de huidige samenleving, zijn veel mensen het contact met de aarde kwijt. Ook is voelen voor veel mensen lastig. Is er een relatie?

Zo in de periode van nazomer naar herfst krijgen we te maken met de energie van het  aarde element. Wat betekent dat?

De actieve, naar buiten gekeerde yang energie maakt een beweging naar binnen, naar de rust van de yin energie. Het is een tijd die staat voor evenwicht, overvloed en dankbaarheid. Je ruikt het na de regen; een mossige, zoete en aardse geur. Rijpe vruchten. Je voelt kou in de lucht, regen die valt. Maar er zijn ook momenten waar de zon volop schijnt en je geniet van haar warmte. Sterke tegenstellingen, maar toch een natuurlijk evenwicht.  

De aarde energie nodigt jou uit om je aandacht naar binnen te keren. Je mag van het denken en doen naar het voelen bewegen. En dat is niet altijd makkelijk als je volop meedraait in onze overwegend yange samenleving. Heb jij vanochtend al stil gestaan bij de vraag; hoe voel ik me vandaag?

Hier een paar suggesties van wat jij kunt doen om in je aarde element te komen 🙂
– Voelen gebeurt in je buik, dus besteed wat extra aandacht aan je buik èn aan je voeding. Een kop warme pompoensoep of gemberthee is een cadeautje voor je lijf.
– Sta regelmatig even stil en maak bewust contact met de grond onder je voeten.
– Volg je lichaam, voel hoe ze voelt en neem rust als je moe bent.
– Kijk eens terug op het jaar tot dusver. Waar ben je tevreden over? Wat zou je minder willen doen? En wat kun je jezelf meer gunnen?
– Maak tijd voor dingen die jou voeden. Waar kun jij echt van genieten? En waar ben je dankbaar voor?

En vertel.. Wat voedt jou? Kijk nog een laagje dieper.. Wat voedt jou werkelijk? Laat het me hieronder eens weten. Ik ben benieuwd!
❤️

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *