Telefoonnummer

+ 316 18395513

Email

info@anneybema.com

Hout – De kracht van Woede

Irritatie, frustratie, boosheid, woede. We kennen allemaal van die momenten dat je het even zat bent en tot een kookpunt komt. Of we zien het bij onze kinderen. Ik had gisteravond zo’n moment. Ik ben hard naar het bos gefietst en heb even flink wat hout stuk geslagen en lekker geschreeuwd.

Hoe ga jij om met je boosheid? Heb jij geleerd om je boosheid op een gezonde manier te uiten? Kun je de energie ervan kanaliseren en ten goede gebruiken? Of mag deze emotie er niet zijn en schiet je zelf om iets kleins uit je slof?

Vaak wordt ons als kind al geleerd om boosheid niet te uiten. De onverwerkte emoties slaan we dan op in ons lichaam. En soms leidt dit tot klachten.

We zitten nu, begin juni, in het staartje van het hout-element. Het hout-element is volgens de Chinese leer verbonden aan de organen lever en galblaas en je raadt het al; de emotie woede. Het is ook een tijd van groei, creativiteit en doorzettingsvermogen.

De kracht van woede is Chinees gezien nodig om tot groei te komen. Denk aan een zaadje dat door een laag aarde heen moet knokken om boven de grond uit te groeien. Dus daarom bij deze; ik nodig je uit om je woede de ruimte te geven. Ga naar het bos, verzamel takken, sla ermee op een dode boomstam en schreeuw je boosheid er even lekker uit. Of in de file in je auto even lekker schreeuwen. Of even boksen in een kussen. Uit je woede op een geheel verantwooorde, gezonde wijze, waarbij niemand gewond raakt. Geef het ruimte en je maakt ruimte vrij in je lijf voor wat nieuws. Wat is dat?

En ik? Ik ben weer door mijn boosheid heen. Achteraf kan ik er zelf om lachen. Dat mijn 4-jarige zoon weer zo’n mooie spiegel voor hield en dat ik daardoor weer mocht koken van woede. Om weer bij mijn inspiratiekracht uit te komen.

Want tja, wat ik om mij heen zie en creëer is ook een afspiegeling van wat er op dat moment in mij speelt.

Mijn emotie nodigde mij weer uit tot heling en groei. Dat pak ik met beide handen aan. Jij ook? Waar brengt jouw woede je als je het doorvoelt?

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *