Telefoonnummer

+ 316 18395513

Email

info@anneybema.com

Metaal – De kracht van loslaten

Laat jij tijdig los wat je niet dient? Zoals de bomen dat doen? Of blijf je malen, vasthouden aan je gewoontes en doen wat je niet verder helpt? In de herfst laat de natuur zijn blad vallen en keert de energie terug naar de wortels, naar de kern. Het is een ideaal moment om deze beweging zelf ook te maken. Je krijgt dan een beetje hulp van de energie van het Chinese metaal element, waar we nu middenin zitten. Het metaal element gaat over loslaten en naar binnen gerichte aandacht.

De longen, dikke darm en de huid zijn hier als organen nauw bij betrokken. Geen wonder dus die verminderde afweer, verkoudheid, hoest, schrale lippen, droge huid en constipatie. Ook situaties die je benauwen, altijd ja-zeggen en gevoelens van eenzaamheid of wanhoop (depressie) passen bij een metaal element dat uit balans is. Soepel de beweging naar binnen maken is soms best een uitdaging zullen we maar zeggen. Maar positief bekeken brengt het juist wijsheid en moed! Als je het aandurft..

De emotie die hoort bij met het metaal element is verdriet. Laat je los dan stuit je vaak op een deel van jezelf waar je afscheid van neemt. Een soort van rouw dus. Waar neem jij afscheid van? En welke emotie voert de boventoon?
Bij loslaten hebben we het ook over vergeving. Want eigenlijk zet je jezelf vast als je niet kunt vergeven. Er blijft energie naar toe gaan, je blijft (onbewust) de strijd opzoeken en je bent dus niet vrij. Of zoals ik het zeg; je energie stroomt niet vrij.

Wat kun je zelf zoal doen?
– Slaap wanneer je moe bent, beweeg als je energie hebt én huil als je wilt huilen.
– Voeg plezier toe aan je dagelijkse routine. Vreugde neutraliseert verdriet.
– Zorg voor structuur in je dag en plan geregeld een natuurwandeling met jezelf in.
– Draag geen zwart, maar draag kleur! En recht je rug en schouders.
– Eet vaker warm. Neem pap als ontbijt of soep bij de lunch. En voeg bloemkool, uien, rijst, gember, kip en een beetje pit toe aan je voeding. Ingrediënten voor een heerlijke curry! Eet smakelijk!

Meer weten of extra hulp nodig bij het loslaten? Ik help je graag.❤️

Metaal - de kracht van loslaten

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *