Telefoonnummer

+ 316 18395513

Email

info@anneybema.com

Lichaamswerk

Reiki is een krachtige Japanse heelkunst. Het vormt de basis van mijn lichaamswerk en het is ook mijn levenswijze. Letterlijk staat reiki voor het laten stromen van universele (rei) levensenergie (ki). De energie wordt middels aanraking in de vorm van handopleggingen, doorgegeven. Zo wordt het zelfherstellende vermogen van je lichaam aangesproken. Als de energie weer gaat stromen, nodigt dat je lichaam en geest uit in balans te komen. Een behandeling werkt helend op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Waar is Reiki goed voor?

Reiki kan gegeven worden bij lichamelijke of mentale klachten, maar ook als een ontspannend moment voor jezelf. Het brengt lichaam en geest in balans. Het ondersteunt je immuunsysteem en zorgt er veelal voor dat je lekkerder in je vel zit en meer energie hebt. Veelal ben je beter afgestemd op jezelf. Dit wil zeggen dat je beter kunt voelen wat jij wilt, wat goed voor je is en wat van jou is en wat van de ander.
Allerhande klachten worden vanuit Oosterse geneeswijzen gezien als een disbalans. Het lichaam geeft aan dat er iets anders mag. Soms in mindere, soms in grotere mate.
Veel behandelde klachten: onrust, stress, hoofdpijn (migraine), rug- en schouderklachten, buikklachten, vermoeidheid, gevolgen van burn-out, herstel na ziekte, niet lekker in je vel zitten en emotionele disbalans. Ook kan het (lokale) pijnklachten verlichten of een genezingsproces versnellen.

Oosterse Elementenleer

Als Reiki Therapeut kijk ik op een holistische manier naar klachten en situaties. Met kennis van de Oosterse elementenleer uit de Chinese geneeskunde, leg ik verbanden tussen klachten en organen met bijbehorende emoties. Ik maak hiermee een inschatting op welk niveau er gewerkt moet worden. Ik focus op de dieper liggende oorzaak van je klacht en begeleid jou om het verband hiermee ook zelf te kunnen leggen. Tevens begeleid ik je bij het loslaten van opgesloten lichamelijke en/of emotionele stress die bij de klachten hoort. Hiervoor zet ik naast handopleggingen, verdiepende behandeltechnieken in zoals chakra balancing, hartfocus en traumarelease. Meer over elk afzonderlijk element kunt je hier lezen onder het kopje Oosterse Elementen.

Wat je kunt verwachten

Vooraf aan een reiki sessie mag je delen wat je bij mij heeft gebracht en wat je vraag is. Tijdens de behandeling lig je met kleding aan op een massagetafel. Gemakkelijk zittende kleding is fijn. De behandeling vindt in principe plaats in stilte, zodat je goed bij jezelf kunt blijven. De uitnodiging aan jou is aanwezig te zijn bij wat je voelt. Het kan ook zijn dat je even in slaap valt, je buik gaat borrelen of dat er emoties los komen. Alles is goed. Naderhand is er tijd om je ervaring te delen.

Na de reiki sessie

Vaak wordt het hoofd stil en voel je interne rust en diepe ontspanning. Klachten kunnen worden verminderd of worden weggenomen. Soms komen er emoties los, dat is dan precies wat er nodig is. In sommige situaties nemen je klachten eerst toe na de behandeling of spelen oude klachten ineens weer op. Je lichaam werkt hard aan het herstel en geeft een soort detox reactie. Dit herstelt veelal binnen 1-2 dagen. Het is goed om nadien extra water of kruidenthee te drinken, zodat de afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten.

Aanbevolen artikelen