Telefoonnummer

+ 316 18395513

Email

info@anneybema.com

Mijn passie

Ik, Anne, zie mijzelf als een verbinder, lifecoach en healer. Ik heb een passie voor energie en groei. Van een pit die met de juiste voeding uitgroeit tot een vrucht in mijn moestuin, tot de opleidingen en levenslessen die mijn unieke zelf doen groeien. Wat een waardevolle Ont-dekkingsreis is dat! Je kunt hem op elk moment aan gaan en het is nooit klaar. Ben jij al begonnen?
Ik werk vanuit liefdevolle en pure betrokkenheid. Ik kijk graag naar het potentieel, welke kans biedt het? Mensen omschrijven mij daarin als positief en inspirerend.

Mijn visie

Ik geloof in ieder mens een kern van goud aanwezig is. Ik noem het ook wel onvoorwaardelijke liefde die komt vanuit mijn hart dat zich met anderen verbindt. Anderen noemen het Licht, Bron of het Goddelijke in jezelf.

Mijn ervaring is dat je door pijnlijke ervaringen al jong leert je goud te bedekken. Donkere laagjes met pijn, angst, verdriet, woede en onvervulde verlangens verhullen het. Je gaat zelfs geloven dat het er nooit was. En hierdoor doe je je uiteindelijk anders voor dan je ten diepste bent. Ga je Overleven. En voel je je.. Slecht. Gestrest. Ontevreden. Alleen. Of je krijgt een wake-up call. Dit is niet het leven wat je wilt, dit is niet wie je wilt zijn.
En dat is de uitnodiging. Jij krijgt de keuze om te beginnen aan jouw Ont-dekkingsreis. Een reis waarin je jezelf opschoont, lief hebt en kiest voor Leven. Waarin je je goud stukje bij beetje weer terug vindt.

En ja, hierbij kun je wel wat hulp gebruiken. Want soms sta je opnieuw stil, loop je in rondjes of volg een pad dat niet (meer) bij je past. Gelukkig hoef je het dan niet alleen te doen. Het helpt als er iemand even met je mee reist. Iemand die je een spiegel voor houdt, met aandacht bij je aanwezig is, je helpt helen en je het mooie in jezelf laat zien. Die persoon wil ik graag voor jou zijn.

Over mijn persoonlijke reis

Vallen en opstaan

Als kind was ik een gevoelig type. Ik had uiterst scherpe voelsprieten voor mijn omgeving. En ook ik ontwikkelde mijn maskers. Ik heb mezelf geleerd soms niet te voelen. En Sociaal, Aardig, Perfect, Makkelijk, Zeker, Anders en ik zijn lange tijd goede vrienden geweest. Ik vond mensen, hoe ze bewegen en wat ze beweegt oprecht interessant. Na een wereldreis vervolgde ik mijn pad met een studie Bewegingswetenschappen. Zowel de anatomie, fysiologie als pathologie en psychologie hielpen mij het lichaam en denken beter begrijpen.

Zo had ik in 2012 gerealiseerd wat ik wilde. Dacht ik. Partner, vaste baan, eigen huis in Haarlem en ik maakte mooie reizen over de wereld. Toch vroeg ik mij af, is dit het nu? Er bekroop me iets dat ik er meer in mij zat. Ik meer te doen had. Ik rolde in een 2-jarige opleiding tot Life Coach. De belangrijkste les die ik daar leerde; verantwoordelijkheid nemen voor wat je zelf creëert. Ik kwam oud zeer tegen, werkte aan de verbinding met mijzelf en luisterde meer naar mijn gevoel en intuïtie. Bij iedereen die ik coachte, daagde ik mezelf ook uit meer en meer mezelf te zijn.

Groeien en helen

Mijn hart opende met de geboorte van mijn oudste dochter in 2015. Pure liefde, waarvan je weet dat het klopt. In 2017 volgt er een tweeling. Het gezinsleven dwingt mij tot leven in het nu. Bewust genieten en met aandacht aanwezig zijn. Het vraagt ook energie, afstemming en flexibiliteit. Balans was en is daarin voor mij erg belangrijk. Dus ik vervolgde mijn Ont-dekkingsreis, want er wat meer werk te doen. Middels haptonomie, yoga, meditatie, boeken van Ingeborg Bosch (PRI) en opstellingenwerk, werd ik bewuster. Ik volgde 2 jaar van de opleiding Intuïtie Practitioner (Carolina Bont) en leerde omgaan met mijn gevoeligheid. Ook leerde ik werken met energie. Als coach kon ik mijn aanpak hiermee enorm verrijken. Vervolgens kwam Reiki (Toña Wong Chung) op mijn pad. Dit bracht mij helingsprocessen op weer een diepere laag, die ik ieder ander gun. Werken met reiki energie voelde voor mij als thuiskomen. De nog zwevende puzzelstukjes vielen op hun plek.

Inspireer en leef je droom

En al langere tijd droomde ik van een eigen praktijk, maar ik realiseerde die niet. Tot in 2021 mijn moeder plots overleed. Dat was een moment waardoor ik stil wilde staan en de ruimte pakte. Ik maakte de balans op. Leef ik nu het leven wat ik wil? Leef ik mijn grootste potentieel? Diep van binnen kwam het antwoord: “Nee, Anne. Leef je droom. Het moment is NU.”
Ik heb mijn baan opgezegd en ben Bewustzijnspraktijk Anne Ybema gestart, voor coaching en energetisch lichaamswerk.
Laat mij mensen inspireren om zichzelf te ont-dekken, zoals ik ook mijzelf heb ont-dekt. Dan kunnen we de wereld samen een beetje lichter maken.

Tot zover over Anne.